Presentation av vår nya landslagscoach och stilansvarige för Karate - Kobudo och Iaido

Huvudtränare WTKA Leif Hermansson


Soke (stilchef) Leif Hermansson har tränat olika kampsporter och självförsvar sedan 1963 varav över 30 år i Okinawa och Japanär han i mitten av 70 -talet blev elev till den legendariske Karate- och Kobudo mästaren Motokatsu Inoue, som en av de få västerlänningar (5) som någonsin blivit godkända såsom direkt elev till honom. Han är också en av världens högst graderade mästare i flera olika kampsporter och den enda utanför Japan med 10 dan hanshi i både Karate, Kobudo och Jujitsu samt även 8 dan hanshi i Battojutsu Iaido).

1979 började han även att träna iaido under Svenska Kendoförbundet där han var med i det Svenska landslaget även som Team Manager på 90 -talet där han tog flera guldmedaljer i både EM och SM.

Hans elever har vunnit många VM-, EM- och andra nationella och internationella tävlingar i både Karate, Kobudo och Iaido bl a i både Sverige och utomlands, där ibland VM guld i Kobujutsu i Japan 1998.

Soke Hermansson har varit ordförande i de många föreningar som han har startat runt om i Sverige och även suttit i styrelsen för Svenska Kendoförbundet och Budoförbundet samt som ordförande i Svenska Kendoförbundet och i Sörmlands Budoförbund i många år.

Svenska Budoförbundet gav honom 1984 sitt högsta förtjänsttecknet för hans insatser inom Budo och framför allt för karate.

Han valdes till "Hall of Fame 2000 for Lifetime Achievement" av International Ryukyu Karate Research Society och "Hall of Fame 2007 for Golden Life Achievement" av WTKA - World Traditional Karate Association och även Svenska Budoförbundet nominerade honom till "Årets instruktör 2007".

2006 blev soke Hermansson Sveriges förste kampsportinstruktör att klara av den Högre Tränarutbildningen till elitidrottsinstruktör från Elitidrottens Utvecklingscentrum på Bosöns Idrottshögskola i samarbete med Sisu, Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté.

Sedan 1994 jobbar han på heltid med att instruera i olika kampsporter på sin klubb Ninbukan i Åkersberga och på internationella seminarier och träningsläger världen över och att utbilda kvinnor och olika yrkesgrupper i självskydd samt professionella livvakter.

Han var huvuddomare vid WKF World Championships i Kobudo 2004 i Österrike, domare vid World Championships i Karate Kata och Kumite 2005 och 2006 i Italien under WTKA samt huvuddomare vid World Championships i Kobudo och Iaido 2005 och 2006 i Italien under WTKA.